Zomerplannen: vakantie in Nicaragua

De zomerplannen worden hier weer gemaakt en voor een deel zelfs al geboekt. Dit keer natuurlijk zonder camper en weer buiten Europa. Nog twee maanden werken en dan kan het backpackavontuur weer beginnen. We vliegen dit keer naar het westen en we plannen een vakantie in Nicaragua.

Amerika

De reis begint met een vliegtuig vanaf Schiphol naar Houston, Amerika. Daar gaan we een vriendin van mij bezoeken die daar heen is verhuisd. Wat we er precies gaan doen is nog niet duidelijk, maar in ieder geval samen zijn met haar. We hebben drie volle dagen, dus hebben genoeg tijd om dingen te doen. Tips zijn natuurlijk welkom.

Costa Rica en Nicaragua

Het plan was om daarna door te vliegen voor een vakantie in Nicaragua, maar de tickets naar Costa Rica waren goedkoper dus daar vliegen we eerst naar toe. Natuurlijk pakken we ook wel wat mee van Costa Rica. Zo ben ik nog niet op het schiereiland Nicoya geweest, dus daar gaan we sowieso langs.
In Nicaragua willen we heel graag de vulkaan Masaya op om hier lava te kunnen zien. Verder staat surfen, wandelen en relaxen op het lijstje. Met als kers op de taart misschien The Corn Islands! De rest zullen we wel zien. Weet je nog leuke plekjes? Laat het ons weten 🙂

 

Vakantie in Nicaragua?

De laatste tijd zijn er protesten in Nicaragua tegen de regering. In de grote steden komen mensen in opstand en dat gaat er geloof ik niet zacht aan toe. Er vallen gewonden en doden. Niet echt een fijn vooruitzicht voor een vakantie. Er is nu een negatief reisadvies afgegeven voor Nicaragua op de site nederlandwereldwijd.nl
We moeten over twee maanden maar kijken of onze vakantie in Nicaragua door kan gaan en hoe het er dan voor staat. We houden het in de gaten. Ook via de app van NederlandWereldwijd kun je de informatie vinden. De app heet: 24/7 BZ reis. En als het niet gaat, dan reizen we lekker door Costa Rica. Ook niet verkeerd!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.