Vakantie op het Franse platteland

geschreven door Pim op

In Villa Roest houden we vakantie op het Franse platteland, in de oude boerderij die gerenoveerd is tot vakantiehuis. We genieten van de overgang van zomer naar herfst.

Tussen de dikke muren van Villa Roest is het koel als het buiten warm is en juist warmer als buiten de wind rond het huis loeit. Terwijl de wind buiten de bomen ontdoet van bladeren en noten, stoken we binnen de open haard op. Bij het geknetter van droog hout warmen we ons op onder het genot van stokbrood met kaas en gedroogde worst en natuurlijk een Frans wijntje.

Was het nog geen 20 jaar geleden een ruïne, nu is Villa Roest weer een volwaardig huis, met modern sanitair, oven en koelkasten. Toch blijft de ouderwetse landelijkheid bewaard met potkachels, open haarden en een inrichting die voor het grootste deel op Franse brocantes bij elkaar gezocht is. Gas water en licht zijn vanzelfsprekend, maar andere Nederlandse vanzelfsprekendheden zoals telefonie, televisie en internet zijn dat hier niet. Je kan je hier dus heerlijk terugtrekken op een vakantie op het Franse platteland.

Dat het huis vrij recent in ere hersteld is en niet het jaar rond bewoond wordt, betekent dat er ook altijd wel geklust kan worden. Het bevalt ons altijd goed om hier de handen uit de mouwen te steken. We maaien het gras, of maken de tuin vrij van ongewenste begroeiing, verven, bikken en metselen. We leren nog eens wat en de dagen vliegen voorbij. Aan het eind kijken we altijd met gepaste trots terug op de verbetering die we hebben aangebracht. Als we weer terugkomen kunnen we zien wat stand heeft gehouden of opnieuw kan worden aangepakt.

Zo hebben we aan Villa Roest al veel leuke herinneringen overgehouden. Van de gezelligheid van alle mensen met wie we hier zijn geweest, de uitvoering en de resultaten van de allerlei klusjes en de rust van het Franse platteland met de mooie flora en fauna. Hier voelen we ons misschien nog wel meer thuis dan thuis..!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.