Vast in Mongolië

De bestuurder van het Russische busje, waarmee we door Mongolië rijden, denkt dat het wel moet lukken, op vol gas door de plas die tussen ons en het vervolg van de weg ligt. Tien meter verder zitten we vast.

We zijn aan het roadtrippen door Mongolië, een super toffe trip die helemaal niet in het water kan vallen. Totdat we daar in het ondergelopen veld moeten uitstappen. Nou hoeft dat niet direct, want de driver neemt de schuld als een man op zich en begint verwoed te scheppen, maar een uur later ontkomen we er toch niet aan. Met een zucht springt onze gids, die de navigatiefout had voorzien, met haar laarzen in het water.

Als we allemaal zijn uitgestapt wordt duidelijk dat we hier niet zomaar weg zullen komen. Door de vele pogingen van Tasja, onze chauffeur, zitten we alleen nog dieper in de bagger. Dat het busje 4×4 aandrijving heeft, maakt nu weinig uit. Even later zijn we zomaar gestrand waar het zo uitkomt. De tent is opgezet en we hebben wat gegeten. Mooier wordt het niet, tot de zon ondergaat.

Als we de volgende ochtend wakker worden, is Tasja alweer aan het scheppen. De bestuurder van de enige tractor in de wijde omtrek is ook weer over z’n dronken bui van vorige middag heen, dus we moeten er nog even snel van genieten, voor we het weten zijn we weer op weg!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.