Verwilderde vriendin

geschreven door Pim op

Reizen is gaan tot je niet verder kunt; ontontdekte ervaringen opdoen en die diep op je in laten werken. Dat is heel persoonlijk en soms bijzonder oncharmant. Daarom is het bijzonder om dat met je vriendin te delen.
Ik las eens ergens dat je niet met je vriendin moet gaan backpacken als je het liefst ziet dat ze altijd tot in de topjes verzorgd is. Niet lullig bedoeld, maar dat durf ik wel aan met Jiska. In Nepal lopen we het Annapurna Circuit. Een pittige wandeling door een deel van de Himalaya. Douchen is dan niet zo regelmatig mogelijk als je misschien zou willen. Zweten juist vaker dan je wilt. Dan moet je een elkaars zweetlucht kunnen aankunnen. Daar slagen we in, met vlag en wimpel.

Toiletspullen op paklijst voor het Annapurna Circuit

Als we vervolgens bezoek krijgen in Vietnam, kan Jiska er weer helemaal naar uitkijken om ‘lekker te tutten’ met Femmy. Er moet dus nagellak worden meegebracht en de dames hebben even hun momentje op het bovendek van de luxe boot waarmee we door de Ha Long Bay cruisen. Netjes in de lak maken we ons opnieuw op voor de verdere belevenissen.

Eerlijk gezegd geniet ik juist het meest van de verwilderde momenten met Jiska. Als we drie keer douchen op de 18 dagen roadtrip door Mongolie bijvoorbeeld. Los van de luxe blijft dan over wat telt: buiten de veilige zone écht leven ervaren. De volgende foto van Jiska na 3 dagen in de jungle van Thailand vat dat wat mij betreft beter samen dan de woorden hierboven:

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Jolein
    11 sep 2014

    Haha, fantastisch!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.