Verzorgd op reis met Eindeloos Reizen

Informatie over Maleisië en Borneo wordt voornamelijk opgedaan via de Lonely Planet, voor ons als zestigers een hele beleving. In Borneo was het vervoer al geregeld en reisden we voornamelijk per vliegtuig, boot en busje. Weer terug in Kuala Lumpur gaan we reizen met het openbaar vervoer, dit is volgens Jiska en Pim het leukst en goedkoopst.

Vroeg uit de veren en lopend naar het metrostation, zelf natuurlijk je bagage dragen wat betekent dat ik 9 kilo op mijn rug draag en 2 kilo op mijn buik en de rest veel zwaarder is bepakt. Onderweg passeren we een bus met de bestemming Taman Negara erop geschreven en getekend, zo’n bus die je ophaalt bij het hotel. Het commentaar is duidelijk; kijk de bus voor toeristen, maar niet voor ons! Okee, denk ik, misschien wil ik wel die toerist zijn, maar ik houd natuurlijk mijn mond en dat terwijl de temperatuur oploopt naar 30°C .

Aangekomen bij metrostation trap op en trap af, metro in en na 1 halte overstappen, trap op trap af en weer metro in en ja het busstation is bereikt. De bus naar Jerantut is net vertrokken dus 1 uur wachten. Gelukkig is er een bushokje waar je kan zitten en niet minder belangrijk: er zijn ventilators. Na drie kwartier wordt er geprobeerd een buskaartje te kopen, maar het blijkt druk te zijn en de bus is vol. Ondertussen staat een andere buschauffeur de reizigers te roepen voor bestemming Kuantan met tussenstop Jerantut en dat is de plaats waar wij heen willen.

Pim gaat eens een praatje maken en komt terug met het verhaal dat vier personen wel erg veel is om niet gepland mee te nemen. Twee minuten voor vertrek wordt Pim meegenomen naar een loket en komt met vier tickets terug. Snel de bus in met airco, goede stoelen en een lieve buschauffeur. De prijs per ticket, 4 euro, en dan heb je drie uur busplezier.

Bij aankomst in Jerantut wordt ons geleerd niet direct te reageren op aanbieders van vervoer, doorlopen is het verhaal, want dan is het veel goedkoper. De taxi brengt ons naar de steiger waar we met een boot vertrekken naar Kuala Tahan. Ook hier wordt goed opgelet: is het de juiste maatschappij en kloppen de prijzen wel? De bootreis is fantastisch: we zien vissers aan het water en een mooie grote roofvogel boven ons zweven. Onderweg komt onze boot vast te zitten op een zandbank maar de bootjongens weten daar wel raad mee.

Terwijl we op de boot zitten zegt Jiska dat ze met Pim al een ander plannetje had bedacht, mocht het niet gelukt zijn met de bus. Gelukkig is dat niet nodig en kunnen we genieten van Taman Negara: het oudste nationale park van de wereld. We lopen een middag door het oude oerwoud en kunnen op 344 meter hoogte genieten van een mooi uitzicht over het park.

Deze manier van reizen laat zien dat er heel veel mogelijkheden zijn en dat het zelf voor zestigers uit te houden is. Harry en ik genieten van een mooie denker en kordate doener. Lang leve de vrijheid!!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Loek (vader van Melissa)
  5 feb 2014

  Prachtig en een hele belevenis voor jullie daar.
  Ik lees jullie site iedere keer en krijg de smaak ook te pakken om ook op deze manier te gaan reizen. Wij gaan altijd met een georganiseerde reis maar op jullie manier beleef je het betreffende land veel meer. Ga zo door en we zien elkaar wel een keer bij Ronald en Melissa. Doei.

   5 feb 2014

   Hoi Loek,

   Wat leuk om te lezen dat je ook zin krijgt om zo te gaan reizen. Ik zeg: Neem de tijd en zeker doen!

  Lisa
  5 feb 2014

  Wat leuk! Weer wat om aan opa door te geven 🙂
  Hij vroeg zich al af hoe het met de mensen van verweg ging 😛

   5 feb 2014

   Haha leuk Lisa. Alles gaat dikke prima! Heerlijk genieten!
   Doe je hem de groeten?!

  Joke van Raamsdonk
  5 feb 2014

  Wat een mooie en bijzondere tijd voor jullie allemaal! Genieten nog maar.

  Janneke
  5 feb 2014

  Go Gonda en Harry, goed bezig 🙂
  Leuk om jullie stukje te lezen en natuurlijk heel herkenbaar, behalve dan van de leeftijd 😉

  Jeanne &Kees
  6 feb 2014

  Fantastische reis, leuk om te volgen en prachtig om dit zo met elkaar te doen, dus Gonda geniet er nog even van!
  Groet van hier.

  Marijke Postma
  8 feb 2014

  Ik zie jullie lachen Gon en Har. Fantastische ervaring he. Zo mooi allemaal. Ik ben jaloers!!!!!Wil ook weer…..

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.