Vette voertuigen voor vakantie

geschreven door Pim op

Vette voertuigen voor vakantie maken reizen elke keer uniek. Door verschillende voertuigen te proberen leerden we de voor- en nadelen kennen en zagen we de wereld vanuit verschillende perspectieven.

4×4 pickup met daktent

Namibië verkenden we met één van de vette voertuigen op onze lijst van favorieten. Een 4×4 pickup met daktent is voor veel reizigers in Namibië favoriet. Ook de locals geven de voorkeur aan de Toyota Hilux, die heel veel kan hebben zonder stuk te gaan. We reden de auto dwars door Etosha, door het afgelegen Kaokoland en tot op het strand bij Torra Bay. De 4×4 probeerden we in het zand van Namib-Naukluft, naar de zandduinen van Sossusvlei. Nachten sliepen we op het dak in een heerlijke daktent. Zeker één voor op de lijst van vette voertuigen voor vakantie.

Nachttrein met bed

Nachttreinen zijn al heel praktische vervoersmiddelen, zonder per se vette voertuigen voor vakantie te zijn. Slapend reizen in een nachttrein is meestal best comfortabel en scheelt een hoop tijd en energie. Bovendien zit de prijs voor een overnachting in het treinkaartje. Dat scheelt weer een overnachting in een hotel of hostel. Op trajecten van meer dan 10 uur kiezen we steeds vaker voor de nachttrein. Lekker in een bed liggen is heerlijk en de eerste en laatste uren van de reis kan je zo ook nog wat van het land zien. Dat is beter dan een vlugge vlucht. De treinen in Thailand en Finland kunnen zonder twijfel door als vette voertuigen voor vakantie, met een bijzonder interieur dat de reis heel aangenaam maakt.

Russisch 4×4 busje

Goed, voor comfortabel reizen moet je sowieso niet in Mongolië zijn. Het Russische busje kan daar heel weinig aan veranderen, ondanks dat het zeker één van de vette voertuigen voor vakantie is. Omdat er weinig wegen in Mongolië zijn, hobbel je het meest van de tijd over ingesleten sporen. Daar komt het zo bijgenaamde “broodje” wel het best tot zijn recht. Hoog op zijn wielen en met 4×4 helpt het de chauffeur om heuvels en ondiepe beken moeiteloos te berijden. De betrouwbaarheid lijkt onze chauffeur soms wat overmoedig te maken. Zo komen we een keer vast te zitten in het prachtige landschap. Daar concluderen we dat waar je kan komen met een vervoersmiddel ook behoorlijk meetelt voor een plek in de lijst van vette voertuigen voor vakantie.

Camper

Voor de vrijheid, van zelf kunnen kiezen waar je gaat en staat, kiezen we een huurcamper in Nieuw Zeeland. De inspiratie om zelf een camper te kopen deden we hier op, met een coole camper die we huurden bij Escape Rentals. We doorkruisten het Zuider- en Noordereiland van het prachtige land. Slapen deden we op een fijn bed in de bus, die we vaak konden parkeren op één van de gratis campings van de Departement of Conservation. Een camper huren in Nieuw Zeeland kost wel veel geld, dus zetten we bij thuiskomst een eigen Volkswagen bus op plek 1 van de lijst van vette voertuigen voor vakantie. Die plek bestendigen we met vette roadtrips naar IJsland, een mooi tocht naar Marokko en de autorit naar de Noordkaap. Tot we we de camper verkopen om weer andere vette voertuigen voor vakantie te proberen.

Luchtballon, helikopter en watervliegtuig

Omdat we ze maar één keer gebruiken en daar onwijs van genieten, delen deze voertuigen een plekje op de lijst. Ze kunnen zeker niet ontbreken op de lijst van vette voertuigen voor vakantie. Een omgeving zien vanuit de lucht is telkens een unieke belevenis. Het meest toegankelijk zijn deze voertuigen op plekken waar ze het dichtst bij de locals staan. In Canada krijgen we daarom een vlucht in een watervliegtuig. Tussen de eilanden van de Faeröer vliegen we mee met een helikopter in een soort pendeldienst. Voor een prikkie kunnen we in Laos vliegen met een luchtballon van Chinese makelij. Allemaal mooie vluchten!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.