Vijf redenen om naar Nepal te gaan

geschreven door Jiska op

Nepal, het tweede land wat we bezochten tijdens onze reis. We werden eigenlijk meteen verliefd op dit land en het staat hoog op ons lijstje van ‘leukste landen’. Wat is er zo leuk aan Nepal en waarom zou je er heen moeten?

1. De mensen zijn echt ontzettend vriendelijk in Nepal. Waar je ook loopt, je wordt vriendelijk begroet met ‘Namaste’ en een lieve glimlach. Een groot voordeel van Nepal is dat de meeste bewoners wat Engels spreken. We waren dan ook erg blij, nadat we in China waren geweest, dat we weer zonder al te veel gebaren ons konden verwoorden.

Kinderen krijgen al vroeg Engels op school

2. Het leven in Nepal is enorm goedkoop. Wij waren in totaal 5,5 week in Nepal en gaven samen €1074,53 uit. Dit bedrag is inclusief visum, visum verlenging en permits voor het Annapurna Circuit. Vooral het leven in de bergen is enorm goedkoop. Wij sliepen meestal gratis tijdens het Annapurna Circuit, omdat we dan met de mensen afspraken dat we bij hun zouden dineren en ontbijten.

3. Er is genoeg wildlife te spotten in Nepal. Wij bezochten Chitwan National Park en stonden oog in oog met een neushoorn. In hetzelfde park kun je ook tijgers, beren en olifanten tegen komen. Het bijzondere aan een tour in Chitwan National Park is dat je te voet het park in kan gaan. Hoe gaaf, maar ook hoe spannend is het dan wel niet als je een wild dier tegenkomt.

4. Doordat Nepal naast India ligt, zijn er Indiase invloeden in het eten te vinden. Zo kun je er heerlijke curry’s met naanbrood bestellen of kun je op straat genieten van lekkere snacks.
Het lokale gerecht in Nepal is Dal Baht. Je krijgt vaak een groot bord met daarop verschillende kommetjes gevuld met groente, rijst, linzen, curry, yoghurt en pickle (een pittig sausje). Als je dit besteld, kun je meestal ‘all you can eat’ eten. De bediening komt vaak nog een keer opscheppen.

5. In Nepal kun je als bergbeklimmer je hart ophalen. Doordat Nepal aan de zuidkant van de Himalaya ligt, zijn er enorm veel mogelijkheden om te wandelen. Van makkelijke wandelingen die je zelfstandig kunt lopen, tot wandelingen waarbij je een gids nodig hebt. Ook van wandelingen van een aantal dagen tot wandelingen van wel weken achter elkaar. Wij liepen het beroemde Annapurna Circuit en genoten van de mooie uitzichten in de bergen.

Wat zijn jouw redenen om Nepal te bezoeken?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.