5 rustige stranden in Azië en Nieuw Zeeland

geschreven door Pim op

Net als thuis, gaan we ook op reis graag naar het strand. We zijn kieskeurig en hebben alle vrijheid om rustig een strandbestemming uit te zoeken die ons bevalt. Zo vinden we vijf rustige stranden in Azië en Nieuw Zeeland waar we ons helemaal op ons gemak voelen.

Allereerst blijven we hangen op Phu Quoc. Het bounty eiland in Vietnam, dat we vinden na een trip door de Mekong Delta, valt bij ons goed in de smaak. Het is er rustig en er zijn mooie stranden. In alles wat je als toerist nodig hebt kan worden voorzien, maar even voorbij de hotels en restaurants vind je een authentiek Vietnamees eiland.

Zo kiezen we ook voor Pulau Pangkor. Een heerlijk rustig eiland aan de Maleisische westkust. Pulau Pangkor heeft een rijke geschiedenis, authentieke (deels drijvende) vissersdorpjes, superleuke bungalows en rustige stranden. En dat allemaal op een piepklein eilandje dat je in een dag rond bent.

De tropische stranden liggen buiten bereik in Nieuw Zeeland. Dat weerhoudt ons er niet van om ook hier veel langs de kust reizen. Er zijn goede surfspots, indrukwekkende kliffen en veelal verlaten stukken strand. In Abel Tasman National Park is het strand onwaarschijnlijk mooi. Hier geen hotels of restaurants. Het is puur natuur. Het lijkt net een tropisch paradijs, tot we de temperatuur van het water voelen.

In Sri Lanka is het altijd even afwachten of een strand naast mooi, ook een beetje vriendelijk is. De golven en stroming willen rond die eiland zwemmen nog weleens moeilijk maken. We zien een paar mooie toeristische stranden, maar kiezen om twee weken te blijven hangen bij het strand van Rekawa. Niet omdat je er zo lekker kan zwemmen (dat is eigenlijk onmogelijk), maar omdat er elke nacht schildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

Voor we weer het binnenland van Azië in gaan, naar Mongolië, kiezen we voor een onbekend strand in Midden Thailand, op een dag treinreizen ten zuiden van Bangkok. In Bang Saphan Yai zien we weinig toeristen, het is de weekend stek voor Thai. Het strand delen we met locals en een paar koeien. Het water is zo warm, dat het koeler is om op het strand te blijven en daarbij hebben we weer een goedkope bungalow. Genieten!

Welke stranden staan hoog op jouw lijstje?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.