Vissersboot in Negombo

geschreven door Pim op

Onze kaartenset is ook een gezellige manier om reisinspiratie te delen, ook los van het feit dat de volledige opbrengst naar het goede doel van je keuze gaat. Elke kaart is een foto van een andere toffe plek ergens ter wereld, waar wij naartoe reisden. De plek staat telkens vermeld op de achterzijde van de kaart. Vandaag lichten we er één uit: de vissersboot in Negombo.

We waren in 2014 in Negombo, een plaatsje dichtbij de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Een goede uitvalsbasis vanaf het vliegveld, dat even buiten de stad ligt. Negombo is een prettige plaats om écht ‘te landen’. Klein genoeg om overzichtelijk te blijven maar groot genoeg om gelijk al wat interessante plaatsen te bieden. Voor ons een perfecte plek om even aan Sri Lanka te wennen, voor we aan een rondreis van een maand begonnen.

We kwamen in Negombo na anderhalve maand rondreizen door Nieuw Zeeland. Eerder hadden we India overwogen en een visum voor India zou makkelijk te regelen zijn in Sri Lanka. Na een blik op de klimaattabellen van India besloten we het bij het iets koelere Sri Lanka te houden. We regelden ad hoc een online visum voor Sri Lanka en namen met weemoed afscheid van het prachtige en comfortabele Nieuw Zeeland.

We vlogen uren over Australië en zagen een bestemming liggen die tot de dag van vandaag nog op het netvlies en de bucketlist staat: Indonesië. Na een overstap in Singapore en een korte stopover van één nacht in Bangkok kwamen we ‘s avonds aan in Colombo. Met een taxi lieten we ons naar Negombo brengen. We konden er snel wennen aan het lekkere weer, het heerlijke eten en de lage kosten van reizen door Sri Lanka.

Vissersboot in Negombo

Het visserstadje ligt bij een lagune aan de westkust van Sri Lanka. Een lang strand strekt zich uit naar het noorden. Hier vonden we de kenmerkende zeilboten, die na het vissen op het strand gesleept worden. Het zijn prachtige houten boten met siervolle grote zeilen. Ze kleuren mooi op het gele zand en tegen de blauwe zee en lucht, maar zien er ook behoorlijk basic uit als werkvoertuig voor de lokale vissers die er de wel wat ruige zee op moeten. De golven klappen hier hard op het strand.

We krijgen meer van de visserij te zien tijdens een samenwerking met Riksja Travel, die ons een dagje mee uit nemen om de bouwsteen Negombo te proberen. Als eerste bezoeken we met een gids de vismarkt, waar vis verkocht en ook schoongemaakt en gedroogd wordt. Het is een mooi tafereel, dat natuurlijk ook behoorlijk stinkt. Vissers staan platvissen te schrobben, die in lange rijen worden gelegd om te drogen in de zon. Zeevogels en kraaien proberen een graa(n)tje mee te pikken en zijn vooral succesvol tussen de mannen met scherpe messen, die de vissen ontdoen van kop en ingewanden.

Vervolgens bezoeken we een Nederlands fort, dat nu een gevangenis is, en het Hamiltonkanaal dat ook door Nederlanders is aangelegd. Langs het kanaal staan pittoreske kleurrijke huisjes. Het kanaal sluit aan op de lagune, waarop we rondvaren en onze ogen uitkijken. Er zijn prachtige vogels, gigantische varanen, grote vleermuizen en mooie mangroven. Sri Lanka wordt zo met alleen een bezoek aan Negombo al een prachtige herinnering. De foto van het vissersschip is voor ons een icoon van een heerlijke episode in de reis door Azië en Oceanië. Eentje om graag aan terug te denken!

Kaarten voor het goede doel

Je vindt ze nu in onze shop: kaarten voor het goede doel. Ansichtkaarten met onze mooiste foto’s van over de hele wereld, waaronder de vissersboot in Negombo. De opbrengst gaat naar het goede doel. Koop een setje van 10 ansichtkaarten en steun het goede doel van je keuze!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.