Visum voor Mongolië in Bangkok

Visum voor Mongolië

Ons vierde verblijf in Thailand is stiekem een stopover. Op weg naar Mongolië moeten we ons visum nog aanvragen in Bangkok. Daar is een Mongoolse ambassade. We verblijven weer in Your Place guesthouse, vlakbij het station Baan Hua Lampong, dat inmiddels echt z’n voordelen bewijst ten opzichte van Khao San Road, het toeristenstraatje van Bangkok.

Als je bij de ambassade het visum voor 11 uur aanvraagt kan je het op de derde werkdag erna na 16 uur, ophalen. De kosten per visum zijn 1705 Bath en je hebt een formulier (aanvragen per e-mail of daar krijgen), één pasfoto en je paspoort nodig. Het paspoort blijft die drie dagen bij de ambassade. Je krijgt hem terug met een mooie sticker; je visum! Betalen moet bij een SCB bank (je komt langs een kantoor van deze bank op Sukhumvit 63), waar je een storting doet van het verschuldigde bedrag naar een rekening van de ambassade. Dat moet voor je het visum ophaalt, want je moet de ‘bank-slip’ meenemen naar de ambassade. Dit alles wordt ook, in het engels, netjes uitgelegd bij de ambassade! Het blijkt super makkelijk om in Zuid-Oost Azië je visum voor Mongolië te regelen!

Om bij de ambassade van Mongolië te komen volgen we een route die we op internet tegenkomen. We nemen de meto’s vanaf Baan Hua Lampong naar BTS station Ekkamai. Aan de overkant van Sukhumvit 63 kunnen we bus #23 richting het noorden nemen, maar wij kiezen om ongeveer 20 minuutjes te lopen. Onderweg zien we, aan de linkerkant van de weg, best duidelijke borden met onder het Thaise opschrift: ‘Embassy of Mongolia’. Aangekomen bij Soi 22 (ook aangegeven op een nóg duidelijker bord) slaan we af, dat straatje in. Vervolgens volgen we de hiervoor beschreven borden naar de ambassade, tot we het huisnummer 100/3 vinden.

Contactgegevens Embassy of Mongolia
100/3 Soi Ekkamai 22, Sukhumvit 63,
Klongton Nua, Wattana, Bangkok 10110
Tel. 02-381-1400, 392-1011
Fax. 02-392-4199
Openingstijden: maandag-vrijdag tussen 9.00-12.00 en 14.00-16.00
E-mail: [email protected]

Let op: het is natuurlijk altijd slim om deze gegevens nog even te controleren, de ambassade is al een paar keer verhuisd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.