Voorbereiden op een reis door Namibië

We zijn ons aan het voorbereiden op een reis door Namibië. Daarbij overwegen we verschillende routes, verzorgen we de nodige inentingen en medicatie, huren we een auto en boeken we de vliegtickets. In deze blogpost een overzicht van wat we moeten regelen en welke keuzes we daarbij hebben gemaakt.

De route die we volgen op de reis door Namibië is bepalend voor alles wat hierop volgt. Hoeveel kilometers willen we maken en in welke richting? Wat voor wegen moeten we daarvoor gebruiken en waar kunnen we overnachten in Namibië?
Na wat tips komen we op een zuidelijke en een noordelijke route, waartussen we moeten kiezen. In beide gevallen vertrekken we uit Windhoek. De zuidelijke reis door Namibië gaat zo zuidelijk als de kustplaats Lüderitz. De eerste Duitse nederzetting in Namibië. De noordelijke reis door Namibië gaat zo noordelijk als Etosha en na de Sossusvlei weer richting Windhoek. Onze voorkeur gaat vooralsnog uit naar de noordelijke route.

vaccinaties in ons vaccinatieboekjeAlleen in het noorden van Namibië is nog malaria. Bij een reis door Namibië die naar het noorden leidt, moet je daarom rekening houden met malaria. Dit in aanvulling op vaccinaties voor rabiës en hepatitis A en B. Er zijn twee variaties van medicatie ter preventie van malaria. Malarone, dat aanbevolen wordt, of Lariam, dat we eerder gebruikte tegen malaria in Azië. Op dit moment is Lariam, voor een vakantie van zo’n 3 weken, net iets goedkoper, zo’n € 45,- p.p.. Lariam slik je maar één keer in de week en Lariam kennen we al, daar kiezen we daarom voor.

Bij het kopen van vliegtickets naar Windhoek overwegen we verschillende mogelijkheden. De goedkoopste vluchten vinden we via Skyscanner, maar de vluchttijden zijn daar soms absurd lang. De overstap is hiervoor vaak de oorzaak. We zien mogelijkheden met een overstap in Qatar (Midden-Oosten) of Addis Ababa (Ethiopië) met lange overstaptijden, maar vinden uiteindelijk een veel beter ticket, voor zo’n € 750 p.p. via Frankfurt, met Condor en Lufthansa. Je ziet hier de link terug die Namibië heeft met Duitsland vanuit het koloniale verleden.

Namibië is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland. Een reis door Namibië leidt daarom al snel over grote afstanden. Daarom huren we een auto. Om te mogen autorijden in Namibië heb we een internationaal rijbewijs van de ANWB (€ 17,95 voor leden) nodig.  Verschillende internetbronnen geven aan dat een auto met vierwielaandrijving aanbevolen is voor een reis door Namibië, maar dat je het in een kleinere auto, met tweewielsaandrijving, ook redt. We besluiten een droom te verwezenlijken en voor de gelegenheid een 4WD met tent op het dak te huren. Dat doen we bij Advanced Car Hire, voor 3 weken zo’n € 1500,-.

We kunnen dus op reis door Namibië! Op zoek naar wildlife en mooie plekken. Tips zijn daarbij welkom! Zeker voor goede overnachtingsplaatsen in Namibië.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Floor
    8 nov 2016

    Super super gaaf weer!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.