Voorbereiden op wandelen in Cairngorms National Park

voorbereiden op wandelen in Cairngorms National Park

Om te wandelen in Cairngorms National Park moeten we ons behoorlijk voorbereiden. Dat doen we al maanden van tevoren met een keuze voor een gebied binnen het park en een opsomming van routes voor een wandelvakantie in Cairngorms National Park. Als basis voor vertrek kiezen we Braemar. Nadat onze gasten daar gearriveerd zijn, zoeken we samen een wandelroute uit. Zo kunnen we ons goed voorbereiden op wandelen in Cairngorms National Park uit. Daarna volgt een ruige tocht in de bergen.

Pas op het laatste moment voor we vertrekken kunnen we ons echt voorbereiden op wandelen in Cairngorms National Park. We buigen ons over kaarten van het gebied en nemen routebeschrijvingen door die de paden beschrijven of het gebrek daaraan benoemen. Dat is handig omdat de schrijvers mogelijk moeilijke punten uitlichten en een idee geven van de omgeving. Het is moeilijk om een goede voorstelling te maken van wat ons te wachten staat. Daarbij bekijken we ook de weersverwachting, die niet al te best is voor de dagen die we gekozen hebben voor deze wandelvakantie.

We zoeken een route uit van ongeveer 30 kilometer, die we eventueel kunnen uitspreiden over 3 dagen. We pakken lichtgewicht kampeerspullen in backpacks en zorgen dat we voldoende lichtgewicht eten bij ons hebben voor de dagen dat we weg zijn. Drinken nemen we mee voor ruim 1 dag. We verwachten onderweg nog wel water tegen te komen. We hebben opgeladen telefoons en wat powerbanks bij ons om foto’s te nemen. Ook nemen we naast een papieren kaart een GPS apparaat mee, met een detailkaart van de omgeving en de GPS-tracks van internet om te volgen als route.

We zorgen ook voor regenkleding, zowel jassen als broeken, en waterdichte schoenen. Daarbij hebben we voldoende lagen bij ons om warm te blijven als het koud wordt; van thermokleding tot een trui en ieder een donsjas. We zorgen dat één set kleren droog blijft, door het waterdicht in te pakken. Al hebben we allemaal goede regenkleding, niemand blijft helemaal droog in aanhoudende regen en harde wind. Uiteindelijk wordt het dan ook koud.

Ook de backpacks worden nat. Al verschilt de mate waarin dat bij ons gebeurt, dat is erg afhankelijk van de regenhoes. Het is goed dat we onze slaapzakken extra hebben ingepakt in lichtgewicht dry bags. Als de tenten eenmaal staan, hoog in de bergen van Cairngorms National Park, kunnen we goed warm blijven in onze droge kleding en kampeerspullen. Zo kunnen we ondanks het weer en dankzij goede voorbereiding prachtig wandelen in Cairngorms National Park. Daarover later meer!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Floor
    10 okt 2019

    Haha die regenhoes van mij! Leuk stuk!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.