Waanzinnig wildlife in Canada

Waanzinnig wildlife in West-Canada

geschreven door Pim op

Van Vancouver tot Calgary doorkruisen we de overweldigende natuur in West-Canada. De landschappen alleen zijn meer dan genoeg om eindeloos van te genieten. Als bonus worden we telkens weer verrast door de dieren die deze gebieden hebben gekozen als hun territorium. Van dikhoornschapen tot dolfijnen, en beren tot bultrugwalvissen; we kijken onze ogen uit en zien waanzinnig wildlife in Canada.

De eerste echte zoektocht naar wildlife doen we vanuit Campbell River, op Vancouver Island. We willen graag orka’s zien. Die houden zich verborgen. We worden in plaats daarvan getrakteerd op een aantal andere mooie diersoorten die hier in het wild leven.

Al een tijd voordat we de Canadese Rocky Mountains inrijden, beginnen we herten te zien. Steeds van ver weg en in een glimp. Beter zien we, van dichtbij, de opvallende en totaal niet schuwe dikhoornschapen. Toch krijgen we uiteindelijk ook mooie herten en de nog grotere wapiti (elk) van dichtbij te zien.

Al snel na het verlaten van het stedelijke gebied rond Vancouver, spotten we de eerste beer, vlak langs de weg richting Tofino. Dat vinden we heel bijzonder. We weten dan nog niet dat we later, in Jasper en Banff National Park, nog veel beren zien, nog veel dichterbij en bijzonder fotogeniek.

Zeldzamer vinden we de elanden, die we tot kort voor het verlaten van de Rocky Mountains nog niet gezien hebben. Dat terwijl we toch een beetje verwacht hadden dat we, van al het wildlife in Canada, elanden redelijk eenvoudig zouden kunnen spotten. Met veel uitzonderlijker geluk spotten we nog eerder een wolf. Iets dat we voor de zekerheid, aan de hand van de foto, door de parkwachter laten bevestigen.

Dezelfde parkwachter kan ons ook vertellen dat we bij Canmore meer kans maken op elanden. Dat klopt. Er gaat weliswaar een lange rit aan vooraf, van zo’n anderhalf uur (vroeg op de morgen) maar dan worden we ook getrakteerd. We zien een vrouwtje met een kleintje en een mannetje met het iconische gewei.

Wildlife in Canada is talrijk en bijzonder goed te zien, als je een beetje oplet. We maken bij elkaar best wat uitstapjes om meer kansen te krijgen om hiervan maximaal te genieten. De foto’s zijn wat ons betreft een mooi aandenken aan hoe goed dat is gelukt!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  20 feb 2018

  Waar waren jullie voor de elanden in Canmore? Wij overnachten daar komende zomer en zouden graag elanden zien. gr. Monique

   Pim
   21 feb 2018

   Dat is een leuk vooruitzicht Monique! We hebben toen ongeveer de route genomen zoals op https://goo.gl/maps/PJdjuXFsqzm

   Je moet natuurlijk wel wat geduld en geluk hebben. Het mannetje was in een paar seconden overgestoken en uit het zicht. Het vrouwtje stond in de berm en was niet verlegen 🙂

   Veel plezier!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.