Waarom we niet een jaar zijn weggebleven

geschreven door Pim op

Als we vertrekken hebben we geld voor een jaar, onwijs veel zin om een jaar te gaan reizen, plannen om heel Zuid-Oost Azië te gaan verkennen en alle tijd van de wereld, omdat we allebei onze baan opgezegd hebben. Toch komen we na 9,5 maand weer thuis. Vandaag: waarom we niet een jaar zijn weggebleven.

In Vietnam, Laos en Thailand en Maleisië krijgen we bezoek op reis en merken we dat we het leven in Nederland toch wel missen. Het is leuk om weer bekenden te zien en leuke dingen te ondernemen met hen. In Laos vieren we kerst terwijl thuis onze families samen kerst vieren. Er worden er neefjes en nichtjes geboren terwijl we weg zijn. Ja, we missen het leven in Nederland. Gelukkig krijgen we vaak gezellig bezoek op reis.

Na Nieuw Zeeland is ons plan op. We denken er op reis pas over na wat we daarna nog willen doen en hebben dan al superveel gave dingen gedaan en gezien. Onze bucket-list hebben we aardig verwerkt. We kiezen dan Sri Lanka vooral op basis van de prijs en omdat we via dat land misschien nog naar India kunnen, iets wat we thuis helemaal niet bedacht hadden en op dat moment door het weer ook niet echt een goed plan blijkt. Het lijkt er een beetje op, dat we genoeg gezien hebben.

Indonesië staat stiekem nog wel op de bucket-list, maar we hebben er op dat moment geen dure vliegtickets voor over. We worden ook positief verrast door Sri Lanka; er zijn nog een heleboel gave dingen te zien en we kunnen eens proberen hoe het is om vrijwilligerswerk te doen. We denken er nog eens goed over na waar we echt graag nog naartoe willen reizen en herinneren ons weer de jaarwisseling in Thailand, waar ik een wensballon opliet met de wens om Mongolië te bezoeken.

Met Mongolië als reisbestemming erbij, tellen de kosten van de reis op tot een substantieel bedrag. We zitten keurig op budget om nog langer weg te kunnen blijven, maar we beseffen ons wel dat we veel geld besteden aan de reis. Bovendien blijkt dat het reizen zelf niet snel verveelt, het is een heerlijke vrije levensstijl. Om te voorkomen dat we in Nederland geen andere keuze hebben dan te werken, omdat het geld op is, besluiten we juist wat geld te bewaren om thuis de levensstijl een beetje aan te kunnen houden.

Dag in dag uit leven we er op los. We slapen en eten en genieten van toeristische activiteiten, mooie natuur en het leven aan de andere kant van de wereld. Een heel makkelijk leven. De uitdaging van werken, waarbij we op de proef gesteld worden en waarde toevoegen, ontbreekt een beetje in deze levensstijl. We hebben wel weer zin om te gaan werken. En ja, binnen een half jaar na we weer thuis zijn klinkt dat weer heel gek!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.