Waarom wij gek zijn op Azië

geschreven door Jiska op

Toen we in februari in Maleisië waren, verlangden we een beetje naar de westerse wereld. Dat kwam goed uit, want de volgende bestemming was Nieuw Zeeland. We hebben genoten van dit mooie land met haar prachtige natuur, maar waren ook weer erg blij dat we terug gingen naar Azië. Lees vandaag waarom wij gek zijn op Azië.

De mensen

De  inwoners van Azië zijn heel vriendelijk. Ze willen je graag helpen, alhoewel dat soms best lastig is als ze geen engels kunnen. In Nepal krijgen we lieve glimlachen van de Nepali en de mensen in Cambodja geven graag advies ook al maak je geen gebruik van hun diensten. In een longhouse op Borneo worden we al drinkend en toostend verwelkomd en in China gaan de mensen graag met ons op de foto.

Het straatleven

In Azië is er altijd wat te beleven op straat.  Het ziet er vaak wat chaotisch uit met scooters, bussen, honden en soms koeien, maar daar is zeker aan te wennen. En het is vooral erg leuk. Op de vaak kapotte stoep loop je langs verschillende straatstalletjes waar je heerlijke snacks kan kopen, variërend van fruit, insecten en lekkere gefrituurde deegwaren. Ook maaltijden zijn makkelijk op straat te kopen. Van zomaar een kapper of schoenenpoetser midden op de stoep moet je niet raar opkijken en de weg oversteken in Azië gaat net wat anders dan in Nederland. Er zijn heus wel stoplichten, maar daar trekken niet veel mensen zich iets van aan. Wanneer het druk is op de weg, moet je wel een beetje opletten, maar de scooters en auto’s remmen echt wel voor je. Zoveel mogelijk op een scooter proppen is heel normaal. Van vijf mensen tot wel een levende koe hebben we voorbij zien komen. Als je zelf scooter rijdt, moet je lekker met iedereen mee toeteren.

Het eten

Het eten in Azië is echt heerlijk en blijft elke dag leuk! Er zijn veel restaurants, maar wij vinden het het leukst en het lekkerst om bij straattentjes te eten. Nog goedkoper ook! We genoten van de pincho’s, loempia’s en heerlijke groente en vis in Vietnam. Van falafel in Nepal, de lekkere noodlessoep in China, de Chinese Hotpot en het Indiaase eten in Maleisië tot zelf Thais leren koken in Chiang Mai, Thailand. Loempia’s, curry’s, Tom Yam soep en Pad Thai. Heerlijk! Al het eten in Azië kan best pittig zijn, maar ook daar is aan te wennen.

Goedkoop

We zijn ook wel een beetje gek geworden op Azië, omdat het er zo goedkoop is. Voor maar $6 slapen en voor maar $4 samen eten! Dan loopt een half jaar reizen niet snel uit de hand qua kosten. Sommige activiteiten zijn zo goedkoop vergelijken bij de prijzen in Europa dat je ze zeker moet doen. Zo genoten wij van een supergave luchtballonvaart in Laos voor maar $78 en zijn we drie dagen in Ha Long Bay geweest voor $150 inclusief varen, slapen, heerlijk eten en kayakken. Genieten dus.

Waarom ben jij gek op Azië?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Oeke
  29 mei 2014

  Hallo Pim en Jiska
  Aan reislust en creativiteit geen gebrek .
  Lekker genieten en knijp maar af en toe in jullie arm zo van, hè maken wij dit allemaal mee!
  Hopelijk krijgen jullie geen ontwenning verschijnselen bij terug komst .
  Lieve Gr. Oeke en Arie

   7 jun 2014

   Hoi Oeke en Arie,
   We hebben inderdaad zo onwijs veel gezien. Echt genieten.
   Ik ben benieuwd hoe het weer in Nederland zal zijn:)
   Groetjes

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.