Walvissen in IJsland

geschreven door Jiska op

Een van de redenen om naar IJsland te gaan is dat je er goed walvissen kunt zien. In het noorden van IJsland ligt het dorpje Husavik wat zichzelf heeft uitgeroepen tot beste walvis spot plaats van Europa. Wij boeken er voor ongeveer 60 euro per persoon een tour met North Sailing en genieten van de enorme zeedieren.

Net nadat we de boot zijn opgestapt hijsen we onszelf in een warme overall. We hoeven maar net de haven uit te varen en we voelen al de heerlijke warmte van deze goede pakken. De capuchon gaat op en we zoeken een plekje op het dek.

In de verte zien we drie andere boten die dichtbij elkaar varen, wat natuurlijk een reden heeft. De eerste spuit van een walvis is te zien. Onze boot vaart nog even een stukje verder.

Al gauw zien we weer een spuit. De boot gaat wat sneller varen om dichterbij te komen. Helaas zien we deze walvis niet meer boven water. Toch hebben we het geluk dat we nog een walvis zien. De bultrugwalvis is actief in de baai. Hij komt weer naar boven en laat zich dus even zien.

De mooie witte staart die hij laat zien, maakt ons duidelijk dat hij weer dieper de zee in duikt. Maar daar laat hij het niet bij. Meerdere keren komt hij nog boven water, dus we genieten volop.

Na twee uur varen is het weer tijd om naar Husavik terug te gaan. Terwijl de puffins voorbij vliegen, genieten wij van een warme chocomelk met een kaneelbroodje die worden geserveerd op het dek. Ondertussen praten we natuurlijk volop over hoe gaaf het was om walvissen in IJsland te zien. We zijn weer een ervaring rijker.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.