Wandelen bij Waterberg Plateau

Na flink wandelen bij Waterberg Plateau krijgen we een prachtig uitzicht over de savanne in dit gebied. Het is een goeie klim, maar zeker de moeite waard. 

Onze eerste stop na Windhoek is Waterberg Plateau Nationaal Park. Het plateau ligt midden in de savanne en is wel 45 bij 15 kilometer en 200 meter hoog. Het plateau heeft zijn naam te danken aan het water dat door het plateau sijpelt en onderaan de rotsen verschillende bronnen vormt.

We overnachten voor een kleine € 30,- met z’n tweeën op de camping in het nationale park: Waterberg Plateau Camp. Een grote camping met goede sanitaire voorzieningen. Op de camping krijgen we regelmatig bezoek van wrattenzwijnen en bavianen. Ook vliegen er prachtige vogels rond.

Er is veel gelegenheid om mooi te wandelen bij Waterberg Plateau. Er zijn rond het Waterberg Plateau Camp 8 goed gemarkeerde wandelingen. Elke wandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. We lopen, in de hitte van de beginnende Namibische zomer, één van de deze wandelingen onderaan het plateau (Aloe walk) en hebben tussen de bomen door af en toe mooi uitzicht over de savanne die voor ons ligt. Tijdens deze wandeling maken we kennis met de dikdik. De kleinste antilope soort.

De volgende dag wagen we ons eraan om weer te wandelen bij Waterberg Plateau. We doen een tweede wandeling; de tocht naar de top van het plateau. We parkeren onze auto aan het begin van de wandeling en beginnen aan de klim die ongeveer 40 minuten duurt. Hoe hoger we komen hoe steiler we moeten klimmen over de rotsen. Bezweet komen we bovenaan waar we worden beloond met een prachtig uitzicht. We kunnen kilometers ver over de begroeide savanne turen. Prachtig!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Gido
  1 dec 2016

  Hoi Jiska en Pim,

  Super vet weer dat jullie dit doen.
  Enorm veel plezier nog.

  Gr,

  Floor & Jerry
  4 dec 2016

  Leuk verhaal en fantastische foto’s!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.