Een week wandelen in de Franse Pyreneeën

We reizen af naar Zuid-Frankrijk om een week te wandelen in de Franse Pyreneeën. We verblijven in een herberg midden in het Pyrénées Ariégeoises Natural Regional Park. Vanuit de herberg vertrekken we naar verschillende plekken om te wandelen in de Franse Pyreneeën, die herfstachtig zijn in deze tijd van het jaar.

Met enkel handbagage vliegen we naar Toulouse. Daar huren we een goedkope auto om naar Ayet te rijden. Een klein plaatsje in het Pyrénées Ariégeoises natuurpark. Dit regionale park ligt centraal in de Pyreneeën en is daarom een gunstige uitvalsbasis om te wandelen in de Pyreneeën. We verblijven in de herberg “Le Petit Refuge” van Ton Joosten, een autoriteit op het gebied van wandelen in de Franse Pyreneeën. In overleg stippelt hij de wandelingen voor ons uit.

De routes brengen ons op mooie plekken. Op wandelingen van een enkele uren tot maximaal zo’n 6 uur zien we de bossen in herfst, vale gieren onheilspellend boven de rotswanden cirkelen, mistige bergtoppen en beekjes die rustig kabbelen in de middagzon.

Ton Joosten voorziet ons van alle gemakken in zijn herberg. Na de wandeling wordt de kachel opgestookt en verzorgt Ton avondeten, waarbij een goede wijn natuurlijk niet ontbreekt. ‘s Ochtends is er ontbijt. Vervolgens vertrekken we met een goedgevulde knapzak waarop we tijdens de wandeling kunnen teren.

Eén nacht spenderen we in La Maison du Valier, een wat luxere herberg in de buurt van een waterval: Cascade de Nerech. De wandeling die hiernaartoe voert is uitzonderlijk mooi. De herfstkleuren spatten van de begroeide rotswanden. Boven de begroeiing schittert het zwarte gesteente in de laagstaande zon. En het is in deze tijd van het jaar ook nog eens heel rustig. We lopen hier helemaal alleen.

Kortom, wandelen in de Franse Pyreneeën is, met de omstandigheden in deze tijd van het jaar, beslist een aanrader. Met een goede uitvalsbasis is het ook nog eens heel comfortabel. Plezier is zo wat ons betreft gegarandeerd!

Zelf ook wandelen in de Franse Pyreneeën? Het boek van Ton Joosten is beschikbaar via Bol.com.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.