Wandelen in Corcovado National Park

Wandelen in Corcovado National Park

geschreven door Jiska op

Wanneer je in Costa Rica bent is het meer dan de moeite waard om te wandelen in Corcovado National Park, gelegen in zuidwesten van Costa Rica. Een prachtige jungle vol met dieren gelegen aan de westkust van Costa Rica.

Corcovado National Park ligt in het zuidwesten van Costa Rica op het schiereiland Osa. Er zijn twee steden vanaf waar je het park kan bezoeken: Bahia en Puerto Jiménez. Wij bezoeken Corcovado in het regenseizoen en besluiten daarom om vanaf Puerto Jiménez te gaan. Door de vele regen kan het moeilijk zijn om Bahia te bereiken of weer te verlaten.

Wandelen in Corcovado National Park

Acht jaar geleden was ik al eens Costa Rica en bezocht ik Corcovado ook. Toen mocht je ook zonder gids het park in, nu kan dat niet meer.  Ik maakte toen kennis met Rodolfo van Corcovado Hiking Tours. Samen met een vriendin boekten we een drie daagse tour. We overnachtten in La Sirena dat aan de zuidkant in het midden van Corcovado ligt. We liepen op dag één 19 km over het strand en door de jungle om La Sirena te bereiken. Een prachtige wandeling, maar best zwaar in de zon en de warmte. Vliegen was toen ook mogelijk, maar dat was wat te duur voor ons. Op dag twee hadden we alle tijd om de jungle rondom La Sirena te bekijken en op dag drie liepen we weer terug! Een mooie herinnering.

Nu, 8 jaar later, wil ik Pim graag Corcovado laten zien. Naar La Sirena lopen zat er dit keer niet in, iets te ver. Vliegen was de andere oplossing. Helaas, voor ons, is dat niet meer mogelijk. We boeken dus een tour voor 1 dag met Rodolfo. De dag ervoor lopen we zelf naar La Leona Eco Lodge, dat aan de rand van het park ligt. Daar ontmoeten we de volgende dag onze gids. We wandelen in Corcovado National Park en genieten van de natuur en de wilde dieren.
Na een dag wandelen in Corcovado National Park bedanken we onze gids en slapen wij nog één nachtje bij La Leona Eco Lodge

Wandelen in Corcovado National Park is een must op je reis door Costa Rica. Hier ervaar je de jungle op z’n best: ongerepte natuur en wilde dieren!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.