Wandelen in het Westduinpark

Wandelen in het Westduinpark

We gaan graag wandelen in het Westduinpark. De duinstrook, gelegen tussen Kijkduin en Scheveningen ligt dicht bij ons huis. Het park is geschikt voor een wandeling in elke tijd van het jaar. We zien graag de veranderingen met de seizoenen en er zijn altijd dieren te ontdekken. Neem ook eens een kijkje in het Westduinpark!

Wandelen in het Westduinpark

In de zomer is het druk met strandgangers. In het voorseizoen is het juist heerlijk rustig. Met mooi weer in het voorjaar is het fijn wandelen in het Westduinpark. Met het komen van de herfst verandert het weer en daarmee veel in het park. Veel duinzand komt dan op de paden, wat het wandelen weer helemaal anders maakt.

Wandelen in het Westduinpark Wandelen in het Westduinpark

Dieren in het Westduinpark

Het Westduinpark wordt mede-beheerd door dieren. Schotse hooglanders, maar ook de konijnen, eten bepaalde planten, struiken en bomen en zorgen zo voor een gevarieerd landschap. Voor wie goed oplet en de drukte mijdt zijn er ook hertjes en vossen te spotten en allerlei mooie vogels. Of gewoon een stadskat, die ook zijn plezier in het park zoekt.

In alle seizoenen

De natuur verandert en dat is leuk om te volgen. Met de seizoenen ondergaat het park haar metamorfose. Met alles wat hetzelfde blijft raken we vertrouwd. Het is daarom leuk om regelmatig de verschillen te komen bekijken.

Stadspark met geschiedenis

Veel plekken vertellen wat van het verleden van het Westduinpark. Hier en daar zie je nog restanten van bunkers, die na de Tweede Wereldoorlog zijn verborgen onder het zand. Eén bunker wordt nog gebruikt, als filmbunker voor oude brandbare films. Tijdens de oorlog stond op de hoogste plek van het park een grote radartoren. Nu heb je er een mooi uitzicht op de stad.

Strandwandeling naar Scheveningen

Het Westduinpark is een mooie entree voor een strandwandeling naar Scheveningen Haven. Het uitzicht op zee vanuit de duinen is heerlijk. We komen hier graag even naar de horizon kijken. Soms spotten we bijzondere zeedieren; één keer een bruinvis. We kunnen zo ver gaan als het zuidelijk havenhoofd van Scheveningen, met ook daar een mooi uitzicht op de stad.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.