Wandelen in Lake District National Park

Wandelen in Lake District National Park

Naast kanoën kun je ook mooi wandelen in Lake District National Park. Er zijn veel wandelpaden waar je uren door de bergen kan wandelen. Wij kiezen voor een wandeling bij Walna Scar.

Op zoek naar een kampeerplek komen we op de parkeerplaats bij Walna Scar terecht. Er staan best wat auto’s, maar die zien we aan het eind van de dag ook weer vertrekken. Zo hebben we de parkeerplaats zowat voor ons alleen gedurende de nacht. We hebben een prachtig uitzicht over de bergen die rondom Walna Scar liggen en zien zo ook The Old Man of Coniston er boven uitsteken. Een mooie wandeling lonkt.

Na een lekker rustig nachtje in de bus staan we vroeg op om met het mooie weer te wandelen in Lake District National Park. Hiermee zijn we ook de grote horde wandelaars voor. Een drukbezochte plek is het wel. We volgen de weg rondom The Old Man of Coniston en vermijden zo het steile pad dat in een keer naar de top gaat (maar we lopen zo dan ook een uur langer).

We lopen rustig omhoog om vervolgens over de kam richting The Old Man of Coniston te lopen. Hierbij hebben we prachtige uitzichten over zowel de bergen en meren in het Lake District.

Als we bij het pad aankomen om de top naar The Old Man op te gaan, slaat het weer om en besluiten we de top links te laten liggen. Na vier uur wandelen vinden we het wel tijd om terug te gaan. Ook nu brengt een mooie weg ons weer terug naar de parkeerplaats waar we nog kunnen genieten van de mooie uitzichten.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.