Wandelen in Peak District National Park

Wandelen in Peak Disitrict National Park

Wandelen in Peak District National Park wordt al langer gedaan dan vandaag. Op een heuvel zijn restanten van bewoning uit de Bronstijd gevonden. Die heuvel kunnen we op, net als veel andere heuvels in het park. We wandelen een paar uur rond de heuvel Mam Tor en zien natuur en geschiedenis en veel andere bezoekers.

Het is een prachtige dag in het weekend om te wandelen. Vanuit de nabijgelegen steden, Sheffield en Manchester, lijken daarom ook veel Engelsen deze kant op te zijn gekomen. Ze laten hun hond uit, wandelen een rondje, of komen paragliden van één van de heuvels in het park. Dit is het eerste national park van Engeland en zo zal dat dan wellicht al wel een tijdje gaan.

Wandelen in Peak District National Park

Bij Mam Tor kunnen we terecht op een parkeerplaats van National Trust. Hier begint een wandeling naar de top van de heuvel, en verder over een kam tussen een keten van heuvels richting het oosten. De top hebben we met een oude trap van zware stenen binnen 20 minuten bereikt. Hier zijn restanten van een fortificatie uit de Bronstijd te zien. Ook kan je op het randje van de heuvel aan de oostzijde het resultaat zien van verschillende aardverschuivingen. Onderaan de heuvel heeft de afgegleden aarde nieuwe heuvels gevormd; kinderen van de moederheuvel: Mam Tor.

Een eenvoudig vervolg van de wandeling strekt zich dan voor ons uit over de kam. Het pad leidt naar volgende heuvels die vanaf hier in het zicht liggen. Het wordt begrijpelijk dat hier al lang mensen komen. Naar het noorden toe kijken we een eind uit richting Edale en de hoge heuvels rond Kinder Scout, waaromheen een serieuze 5 uur durende wandeling loopt. In het dal rijden treintjes af en aan om wandelaars af te zetten die hier aan de Pennine Way kunnen beginnen. Een wandeling van 429 kilometer, helemaal tot Schotland.

Via de vallei ten zuiden van de kam wandelen we terug richting het startpunt. Hier is het iets rustiger. We komen langs de voet van Mam Tor, waar de aardverschuiving het gewonnen heeft van wegwerkers. De asfaltweg die hier ooit liep om toeristen bij Mam Tor te brengen is opgegeven, na vele herstelpogingen. De restanten worden langzaam weer opgenomen in de natuur. Het geeft een bijzonder aanzicht. Over de opgebroken weg maken we de rondwandeling compleet. Een aanrader!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Marian
    12 aug 2019

    Wat een prachtige foto’s van een gave plek!
    Leuk om zo een beetje mee te genieten van jullie reis!

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.