Wandeling bij Radio Kootwijk

Op een herfstdag maken we een wandeling bij Radio Kootwijk, in een mooi natuurgebied bij Apeldoorn. Een bijzondere plaats, want het werd als zenderpark geselecteerd om contact te houden met de Nederlandse koloniën in de vorige eeuw. Die functie heeft de plaats niet meer, door de snelle ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie. Sinds het begin van de eeuw is het gebied weer van Staatsbosbeheer en kan je weer mooi wandelen bij Radio Kootwijk. Zo kan je ook iets meekrijgen van de geschiedenis van de plaats.

Op bepaalde dagen en momenten kan je met een gids meer leren over Radio Kootwijk. Wij zijn er niet op zo’n dag. Toch krijg je op informatieve borden wel wat mee van de historie van de plaats, die met grote en relatief moderne zenders in verbinding werd gesteld met verre oorden zoals Bandoeng, op het Nederlands-Indische eiland Java. Er stond daarvoor een grote antenne van zes 212 meter hoge masten. Centraal bij dit systeem werd een radiostation gebouwd, in het iconische gebouw A dat de oorlog doorstond, ondanks pogingen van de Duitsers om het te vernietigen. Dat gebouw kan je nog gaan bekijken.

Route voor wandeling bij Radio Kootwijk

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een wandeling bij Radio Kootwijk. Wij kiezen een eenvoudige korte wandelroute, met een vertrek- en eindpunt dichtbij Radio Kootwijk en Apeldoorn, waar we met de auto kunnen komen. We beginnen de wandeling bij Radio Kootwijk bij Hoog Buurlo en lopen parallel aan de Turfbergweg richting Radio Kootwijk. Zo zijn we in een half uur bij Radio Kootwijk. Onze wandeling bij Radio Kootwijk volgt zo een stukje van de wandelroute Hoog Buurlo, één van de wandelroutes van Staatsbosbeheer voor wandelen bij Radio Kootwijk.

Deze wandeling is leuk voor jong en oud en eenvoudig aan te passen naar de wensen van de groep.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.