Wandeling op de kliffen van Dover

Wandelen op de kliffen van Dover

Een wandeling op de kliffen van Dover is direct na aankomst met de boot naar Dover al reden om een stop te maken. Op 10 minuten rijden van de haven vind je het The Visitor Centre Langdon Cliffs, waar je kan parkeren en vanwaar je een wandeling op de kliffen van Dover kan starten.

The White Cliffs of Dover zijn niet te missen bij aankomst in Engeland over het water. Imposante witte krijtrotsen rijzen boven de zee uit. Met goed weer zijn ze zelfs vanuit Frankrijk te zien. We wandelen van het bezoekerscentrum naar de vuurtoren en weer terug. Een mooie wandeling bovenop de kliffen, die ongeveer twee uur duurt.

Wandeling op de kliffen van Dover

Een goed pad maakt het wandelen makkelijker. Er is geen ontkomen aan de brandende zon die het mooie weer verzorgt, want er is alleen lage begroeiing op de rotsen. Bomen kunnen hier niet groeien. Het geeft de rotsen op afstand een gladgestreken groene topping.

We laten de drukke haven achter ons en lopen langs een soort kuil in de kliffen; Langdon Hole. Hier leidt een oude trap langs de kliffen naar beneden. Even verderop is nog zo’n kuil, Fan Bay, waar een ingang is van de Fan Bay Deep Shelter, een tunnelsysteem uit de tweede wereldoorlog. Tot slot komen we bij de South Foreland Lighthouse. Hier eindigt het pad.

Krijtrotsen zijn gevoelig voor erosie. Dat ze zo wit zijn, heeft hier alles mee te maken. Frequente instortingen zorgen voor de natuurlijke schoonmaak. Gemiddeld gaat er slechts 1 centimeter per jaar verloren, maar grote instortingen komen ook voor. Op het randje van de kliffen zijn indrukwekkende scheuren in de rotsen te zien, maar er zijn ook betere plekken om een mooie foto van de wanden te maken.

National Trust

De kuststrook wordt onderhouden door National Trust. Een grote organisatie die overeenkomsten heeft met het Nederlandse Staatsbosbeheer. Ze organiseren onderhoud en financieren dat met giften en entreekosten voor attracties, zoals de parkeerkosten bij Dover en de entreekosten voor de vuurtoren. Lid worden kan daarom op den duur geld schelen. Je kan je bij elke bezienswaardigheid inschrijven, dus we doen dat gelijk bij Dover. Voor €130 voor twee personen kunnen we zo onbeperkt gebruik maken van het aanbod van National Trust in het Verenigd Koninkrijk. We kunnen zo nog veel meer mooie plekken gaan zien!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Floor
    10 aug 2019

    Mooi 🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.