We gaan naar Nieuw Zeeland!!

Ja hoor, het is zo ver. We nemen het vliegtuig naar Christchurch: Nieuw Zeeland. Wat heb ik hier al lang naar uitgekeken. Toen we tijdens de voorbereiding van de reis onze landenlijst gingen maken, zijn er veel landen de revue gepasseerd die we uiteindelijk helemaal niet hebben bezocht of gaan bezoeken, maar Nieuw Zeeland is nooit van van de lijst afgegaan. Waarom? Dat lees je vandaag.

We vonden dat we moesten kiezen tussen Nieuw Zeeland of Australië, omdat deze landen beide erg duur zijn. We hoorden van verschillende reizigers die langer in Australië dan in Nieuw Zeeland hadden gereisd, dat ze het jammer vonden dat ze een korte tijd in Nieuw Zeeland zijn geweest, omdat het er prachtig is qua natuur. Nu houden wij allebei van natuur, dus kozen we voor Nieuw Zeeland in plaats van Australië. De foto’s van onze vrienden Jerry en Floor, die Nieuw Zeeland ook met een camper hebben bezocht, waren zo mooi dat ik denk dat we geen spijt krijgen van onze keus om naar Nieuw Zeeland te gaan .

Ik kijk er heel erg naar uit om met een camper dit land te bezoeken. Wat lijkt het me gaaf om elke weg in te kunnen rijden die je maar wilt en ‘s avonds in slaap te kunnen vallen in de camper. Wat lijkt het me heerlijk om na 5 maanden uit eten te zijn geweest weer onze eigen macaroni met tomatensaus en tonijn te kunnen koken.

Het schijnt dat Noorwegen een beetje op Nieuw Zeeland lijkt. Nou zijn we eens in Noorwegen geweest en dat vonden we allebei supergaaf. Tijdens het rondrijden zie je prachtige natuur: bergen, blauwe meren, gletsjers, mooie uitzichten en rivieren. Je kunt lekker stoppen waar je maar wilt, heerlijk!

Ow ja en nog een reden dat ik graag naar Nieuw Zeeland wil: je kunt er walvissen zien. Wat zou het gaaf zijn als we er één zien! Wie weet, wie weet!!

De komende zes weken rijden wij over het Zuidereiland naar het Noordereiland. Ik heb er zin!!

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.