We gaan naar Nieuw Zeeland!!

Ja hoor, het is zo ver. We nemen het vliegtuig naar Christchurch: Nieuw Zeeland. Wat heb ik hier al lang naar uitgekeken. Toen we tijdens de voorbereiding van de reis onze landenlijst gingen maken, zijn er veel landen de revue gepasseerd die we uiteindelijk helemaal niet hebben bezocht of gaan bezoeken, maar Nieuw Zeeland is nooit van van de lijst afgegaan. Waarom? Dat lees je vandaag.

We vonden dat we moesten kiezen tussen Nieuw Zeeland of Australië, omdat deze landen beide erg duur zijn. We hoorden van verschillende reizigers die langer in Australië dan in Nieuw Zeeland hadden gereisd, dat ze het jammer vonden dat ze een korte tijd in Nieuw Zeeland zijn geweest, omdat het er prachtig is qua natuur. Nu houden wij allebei van natuur, dus kozen we voor Nieuw Zeeland in plaats van Australië. De foto’s van onze vrienden Jerry en Floor, die Nieuw Zeeland ook met een camper hebben bezocht, waren zo mooi dat ik denk dat we geen spijt krijgen van onze keus om naar Nieuw Zeeland te gaan .

Ik kijk er heel erg naar uit om met een camper dit land te bezoeken. Wat lijkt het me gaaf om elke weg in te kunnen rijden die je maar wilt en ‘s avonds in slaap te kunnen vallen in de camper. Wat lijkt het me heerlijk om na 5 maanden uit eten te zijn geweest weer onze eigen macaroni met tomatensaus en tonijn te kunnen koken.

Het schijnt dat Noorwegen een beetje op Nieuw Zeeland lijkt. Nou zijn we eens in Noorwegen geweest en dat vonden we allebei supergaaf. Tijdens het rondrijden zie je prachtige natuur: bergen, blauwe meren, gletsjers, mooie uitzichten en rivieren. Je kunt lekker stoppen waar je maar wilt, heerlijk!

Ow ja en nog een reden dat ik graag naar Nieuw Zeeland wil: je kunt er walvissen zien. Wat zou het gaaf zijn als we er één zien! Wie weet, wie weet!!

De komende zes weken rijden wij over het Zuidereiland naar het Noordereiland. Ik heb er zin!!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Bram
  15 feb 2014

  Heel veel plezier kanjers!!

  Jolein
  16 feb 2014

  Een hele andere wereld opeens lijkt mij, na Azie! Veel plezier!

  Wieke
  17 feb 2014

  Super gaaf!!
  Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar jullie tips 😉
  x

  Floor
  18 feb 2014

  En nu ga ik jullie verhalen niet meer volgen. Wat ben ik jaloers zeg!! Geniet ervan en vergeet niet de Tongariro Crossing te lopen. Dat was één van onze hoogtepunten!

   Pim
   18 feb 2014

   Haha, sorry! 😉 Bizar mooi land! Gaan we doen! We zijn begin april in Sri Lanka, tot dan!

  Loek (vader van Melissa)
  18 feb 2014

  Geniet ervan, en ik kijk alweer uit naar het volgende verslag met bijgevoegde foto’s.

   Pim
   18 feb 2014

   Gaan we doen! We blijven schrijven en foto’s schieten 🙂

  Pim
  18 feb 2014

  Bedankt voor al jullie toffe reacties! We genieten!

  Floor K
  20 feb 2014

  Wouw wat een gave. Zie alle campers er zo uit of was het niet moeijlijk kiezen?

   23 feb 2014

   Bij het bedrijf wij huren zijn alle campers bespoten. Maar er rijden ook genoeg joekels van witte campers over de Nieuw Zeelandse wegen. Wij kregen deze toegewezen, dus we konden niet kiezen uit verschillende printen.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.