We willen nog wel eens…

geschreven door Pim op

Na zeven maanden reizen, stapelen de ervaringen zich op. Nieuw Zeeland lijkt dan een mooie afsluiter, met een recordaantal te gekke dingen op een relatief klein oppervlakte. We weten niet wat we meemaken. Toch wilden we daarmee nog niet afsluiten. Nog even niet naar huis, we willen nog wel eens…

Surfen

In Curio Bay kregen we de smaak helemaal te pakken. In een wetsuit tuimelden we met Hector dolfijnen door de nog best koude golven, terwijl het zachtjes regende. Toen we moe en voldaan het water uitliepen zei Jiska vrijwel direct: “dat wil ik nog wel eens!”. Even later voegde ze daar nog aan toe dat het dan ook wel lekker zou zijn als het water ietsje warmer was; een keertje zonder wetsuit. Op Sri Lanka lijkt dat goed te kunnen!

Raften

We vergeten nooit hoe tof het was om te raften in Noorwegen; een unieke ervaring. Zo uniek dat we het vermoeden hadden dat de trips waarover we lazen in Nepal daar niet aan konden tippen. Ook in Nieuw Zeeland lieten we de kans, al een stuk minder overtuigd van dat vermoeden, aan ons voorbijgaan. In Sri Lanka is er weer de mogelijkheid die we nu wel weer eens willen grijpen!

Schildpadden kijken

Jiska trad al eens eerder, in Costa Rica, in het spoor, dat nog het meest op dat van een tractor lijkt, dat de gigantische zeeschildpadden achterlaten op de steeds zeldzamere stranden op de wereld waar ze nog eieren leggen. Een hoogtepunt van haar reis destijds. Dat willen we allebei dus nog wel eens meemaken!

Dolfijnen en walvissen spotten

We werden in Nieuw Zeeland rijkelijk bediend op waarnemingen van zowel dolfijnen als sperm whales, een te gekke ervaringen die nooit lijkt te vervelen. Daarom willen we op Sri Lanka zeker de kans niet laten schieten om nog eens walvissen en dolfijnen te zien! Misschien hebben we geluk en worden we getrakteerd op een blauwe walvis, de grootste van ze allemaal!

Duiken

Tot twee keer toe kozen we, toen de kans er was om eens te duiken, toch voor snorkelen. Op Phu Quoc en in Nieuw Zeeland bleek dat een prima keuze waarmee we voor een iets minder hoge prijs toch de onderwaterwereld konden zien. Op Sri Lanka dient zich weer de keuze aan en treedt de gedachte nu naar de voorgrond: we willen nog wel eens duiken! Nu is alleen nog even de vraag: met of zonder haaien?

Wilde olifanten zien

Op een lange dag in Khao Yai, waarop we hele mooie dieren kregen te zien, bleef één wens onbeantwoord: wilde olifanten zien. We zijn daarom meteen enthousiast nu blijkt dat op Sri Lanka, voor onze begrippen, nog heel wat van deze prachtige dieren in het wild leven.

Het ‘onbewoond eiland’ gevoel

Witte stranden, zacht wiegende palmbomen in een warme wind en helder kabbelend water; op Phu Quoc en Pulau Pangkor beleefden we al heerlijke strandvakanties. Daar kunnen we wel weer naar uitkijken! Sri Lanka belooft een aantal mooie stranden te hebben, die bovendien nog minder toeristisch lijken dan we eerder meemaakten.

We landen in Colombo, hoofdstad van een land waar het allemaal lijkt te kunnen! En ook nog eens voor een lagere prijs. De komende weken laten we het reisvirus nog weer even helemaal oplaaien. En het lijkt er op dat we, zelfs als (weer) blijkt dat de Lonely Planet de zaken soms wat mooier voorstelt, vooruit kunnen kijken naar de conclusie: we willen nog wel eens naar Sri Lanka!

Toch, voor de zekerheid: zijn we nog iets vergeten op dit lijstje?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  Hetty
  10 apr 2014

  Het blijft leuk en een genot om jullie reisverhalen/ belevenissen te lezen.
  Heerlijk om te lezen hoe jullie genieten van dit alles !Ik kan niet anders zeggen dat jullie observatie en afwegingen geweldig zijn! Liefs en wij blijven jullie volgen vanuit het Haagje! Hetty en Aart

  Karin
  14 apr 2014

  Oooohh wat hebben jullie nog leuke plannen voor in Sri Lanka zeg!! Ik hoop dat jullie ze allemaal kunnen uitvoeren! Supergaaf!! Geniet er nog lekker van!!

  Liefs xx

  En dat raften ziet er wel superstoer uit zeg!! Zeker veel leuker dan in NL he Jis 🙂 Weet je nog met ons teamuitje met die ENORME HOGE GOLVEn :p hahaha maar was wel supergezellig. Old memories 🙂

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.