Weekendje Groningen

Weekendje Groningen: Martinitoren

geschreven door Jiska op

Met een weekendje Groningen gaan weer eens een weekendje weg in ons eigen land. We zijn er al eens snel langs gewandeld tijdens een etappe van het Pieterpad, maar gaan nu wat langer om de stad te bekijken.

Vanuit Den Haag nemen we op vrijdagmiddag de trein voor een weekendje Groningen. Een zit van 2,5 uur en prima te doen. Met wat lezen en wat werk vermaken we ons onderweg. We komen langs de Oostvaardersplassen en genieten vanuit de trein van de wilde dieren in Nederland: herten, paarden en bizons.

We slapen tijdens ons weekendje Groningen in een huisje van vrienden! Erg leuk en dicht bij het centrum. Fijn om een lekker plekje te hebben waar we kunnen chillen buiten het bezoeken van de stad.

Het centrum in een weekendje Groningen

Op zaterdag beginnen we met een wandeling naar de Grote Markt waar de wekelijkse zaterdagmarkt is. Een grote markt met van alles: groenten, kaas, worsten, brood, kleding. En natuurlijk een stroopwafel kraam. Die wij eigenlijk nooit zonder iets te kopen voorbij lopen. Ook lopen we langs de Martinitoren, waar op het plein een leuke fotoreportage van Sascha de Boer te zien is.

De Folkingestraat

We shoppen wat en genieten van het ‘op reis’ zijn. Altijd leuk om nieuwe dingen te zien. We wanen ons even in Marokko als we ‘Le Souk’ zien en ruiken. Een leuk winkeltje waar je langs loopt in de Folkingestraat. De exotische producten uit Marokko liggen hier voor je klaar. Ook nemen we een kijkje in Het Kadocafé, waar je meer dan 300 theesmaken kan vinden.

Eten in Groningen

Een lekkere lunch in Groningen hebben we in Wadapartja. Een leuk knus tentje waar je heerlijk kan lunchen en je ogen uit kan kijken. Bijna alles van het interieur is te koop. Van leuke lampen tot knusse kussens.

Tijdens het avondeten genieten van een heerlijke Indiase maaltijd. We reserveren een tafel bij ‘De kleine Moghul’ en halen, door de smaak van het eten, onze herinneringen aan Nepal en Sri Lanka nog even op. De bediening is heel vriendelijk en we eten voor maar 22,- per persoon een heerlijke maaltijd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.