Wildkampeerplaatsen in IJsland

geschreven door Jiska op

We kiezen vaak voor wildkamperen in IJsland. Aan het einde van de dag nemen we een afslag van de ringweg. Op deze zijweg zoeken we een nog kleinere weg om vervolgens een mooi plekje te spotten om onze camper en tent neer te zetten. Wildkamperen in IJsland is gaaf! Kies een wildkampeerplaats in IJsland uit de volgende locaties.

Wildkamperen in IJsland is toegestaan op veel plekken (let op: sinds 2015 alleen voor tenten). Behalve in natuurparken, op privégrond, bij bebouwing, op plaatsen waar expliciet een verbod is aangegeven en plekken waarvoor je off-road moet, kan je eigenlijk verder op bijna overal wildkampeerplaatsen vinden in IJsland. Er is vaak keuze genoeg, omdat IJsland bijzonder veel natuur heeft en niet dichtbevolkt is.

De eerste nacht in IJsland parkeren we de bus langs een rustige weggetje. Er is een kleine wildkampeerplaats in IJsland langs de weg en we hebben prachtig uitzicht op een klif en het grote meer Hlíðarvatn.

In the middle of nowhere vinden we deze mooie plek. Omdat er grote stenen op de weg liggen, kunnen we niet verder rijden. We vinden een goed stukje gras voor de tent en genieten tijdens het avondeten van de avondzon.

Een gave wildkampeerplaats in IJsland met uitzicht op de Vatnajökull. Vanaf dit plekje konden we de auto’s over de ringweg 1 zien rijden. Dat zou je niet denken he, met zulk uitzicht?

Een bijzondere wildkampeerplaats in IJsland in de buurt van Húsavík, waar je naast een warm meertje kan slapen.

Het was even zoeken om de camper op een recht stukje grond te krijgen, maar dan heb je ook wat. Een wildkampeerplaats in IJsland naast de kloof van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen.

Net voor Hólmavík vinden we een picknickplek langs weg 61 die we voor de gelegenheid selecteren als een wildkampeerplaats in IJsland. We lopen ‘s avonds wat over het strand en genieten van de ondergaande zon voordat we naar bed gaan.

Een wildkampeerplaats in IJsland met een prachtig uitzicht op de baai waar Bolungarvik aan ligt. Wegnummer 630 brengt ons bij dit fantastische plekje.

Mooier kan haast niet toch? Met je voeten buiten de tent genieten van de warmte van de ondergaande zon in de tent. We slapen twee nachten op de ultieme wildkampeerplaats in IJsland, aan een meertje dichtbij Hesteyri.

Wat was jouw mooiste wildkampeerplaats in IJsland?

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.