Wildkamperen in Engeland

We weten bij vertrek niet of wildkamperen in Engeland met een camper is toegestaan. We downloaden dan ook een aantal apps om zo onze slaapplekken te kunnen vinden. Na een aantal nachten komen we erachter dat wildkamperen in Engeland wel degelijk kan.

Na het wandelen op de kliffen van Dover besluiten we naar een camping te gaan, omdat een douche na de wandeling in de hitte ons wel aangenaam lijkt. Dat kost ons €50 euro op Waveney River Centre. Daar schrikken we wat van dus de volgende nacht gaan we al snel op zoek naar een gratis camperplek (de andere campings waren gelukkig wel iets goedkoper).

Met de apps Campercontact en iOverlander zoeken we iedere dag een plek om te overnachten. We komen op verschillende plekken terecht, de ene wat fijner dan de ander, maar wel gratis en soms op prachtige plekken. Het lijkt erop dat wildkamperen in Engeland is toegestaan. En waar het niet mag, wordt dat ook duidelijk aangegeven. Meestal slapen we 4 nachten gratis, dan is het weer nodig om langs een camping/betaalde camperplek te gaan om onze watertank bij te vullen. Lekker even douchen is dan ook erg fijn.

Op fijne gratis plekken blijven we meestal twee nachten staan. Zoals bijvoorbeeld bij het plaatsje Coniston in Lake District National Park. We slapen op de parkeerplaats naast de hoge berg: The Old Man of Coniston en kunnen vanaf de parkeerplaats mooi wandelen. Het uitzicht vanuit de camper is fantastisch.

Een ander favoriet plekje is bij Salthouse, langs de Norfolk Coast. We hebben mooi uitzicht over het duingebied, kunnen heerlijk afkoelen in de zee en een mooie wandeling maken.

Je kunt vaak ook wildkamperen in Engeland op het terrein van een boer of bij een pub. De Engelsen vinden het meestal wel fijn als je hen om toestemming vraagt. Met een vriendelijke glimlach laten ze je dan wel voor een nachtje toe op hun terrein.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.