Op de reis door Zuid-Azië zit onze backpack vol met kleding voor uiteenlopende situaties. We moeten rekening houden met verschillende seizoenen en klimaten. Goede kleding is een noodzaak, zeker op locaties midden in de natuur. Daar had de kleding met een verhaal uit het assortiment van Bruut van Bot goed bij gepast. Lees hier meer om kans te maken op een Kumari scarf van Bruut van Bot.
Bruut van Bot, The Nepal Brand, is een nieuw kledingmerk dat handgemaakte producten uit Nepal verkoopt. Na een intense tocht door Nepal besloten Robert Hooft en Wouter Struijk dat goede kleding ook ten goede mag komen aan de mensen die het maken. Waar grotere merken er niet in slagen om het productieproces onbetwist te laten, benadrukken Robert en Wouter dat goede producten op een eerlijke manier gemaakt kunnen worden. Het is mooi dat voor de productie van de kleding van Bruut van Bot eerlijke salarissen worden betaald aan de Nepali die ze maken.
Nepalese locals in de berggebieden hebben baat bij goede kleding. In de ruigere regionen van het land kan het weer wisselend zijn. Regenseizoenen worden afgewisseld met zware winters en relatief warme zomers; het weer in Nederland is een stuk matiger. Licht, ademend en praktisch in het gebruik zijn in de hooggebergtes van Nepal geen luxes, maar vereisten van kleding.
Daar, in de Nepalese bergen, tijdens onze trekking rond het Annapurna circuit, hadden wij al onze warme kleding nodig. Richting de Thorung La pas kwam er telkens een extra laag kleding uit onze tassen tot we bijna alles aan hadden. Daar was op dat moment weinig modieus meer aan. De kleding van Bruut van Bot had ons daar dus goed van pas gekomen.
Ook jij kan wellicht situaties bedenken waarin de kleding van Bruut van Bot goed van pas zou komen. Dat tref je dan, want je kan hier meedingen voor één van de Kumari scarfs van Bruut van Bot.
Om de Kumari scarf te winnen laat je hieronder een reactie achter, waarin je in één zin antwoord geeft op de vraag: “waar zou jij de Kumari scarf het liefste voor gebruiken?”.
Deelnemen kan vanaf 19 mei tot en met 25 mei 2015. Uit de inzendingen wordt willekeurig een winnaar geselecteerd. De winnaar wordt op 26 mei via Instagram bekend gemaakt. De winnaar krijgt een e-mail. Vergeet daarom niet om bij je inzending ook het veld voor je e-mailadres in te vullen. We gebruiken dit adres alleen om de winnaar te contacteren. Alleen geldige inzendingen doen mee voor de verloting.
Deelname is niet meer mogelijk. Bedankt voor jullie deelname aan de winactie. De willekeurig gekozen winnaar van de Kumari sjaal is bekend gemaakt op ons Instagram kanaal.
We bedanken Bruut van Bot voor het ter beschikking stellen van de prijs. De prijs misgelopen? De sjalen zijn natuurlijk ook te koop op bruutvanbot.nl! Bij een aankoop gaat bovendien nu 50% naar Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving.
Blijf op de hoogte!
Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten
Reacties
Ik zou de Kumari scarf het liefste gebruiken voor (hopelijk) mijn volgende oversteek van de Drake Passage naar Antarctica. Een beetje extra warmte is altijd welkom!
Dat klinkt als een gave reis! Hopelijk gaat hij door 🙂 Hoe ga je de oversteek maken?
Heb de reis al gemaakt afgelopen kerst / januari. Toen met een zeilschip van 22 meter. Kon de sjaal toen erg goed gebruiken. 🙂
Als ik weer ga, wat zeker op termijn weer gaat gebeuren, dan wil ik dat graag weer zeilend doen. Misschien een ander schip maar wel op deze manier om het gevoel van de eerste expedities weer te krijgen! Een beetje afzien hoort er wel bij als je die kant op gaat vind ik.
Gewoon in de koude winters in Nederland. Ik heb als student helaas geen geld om verre reizen te maken, ooit…. Maar wat een prachtige sjaals.
Door weer en wind op de bakfiets en het soms toch zeer koude Nederland. Ik heb de bakfiets dagelijks een paar keer in gebruik om de kinderen van en naar school te halen/brengen. Net als de gastkinderen. En soms is dat heel erg koud! De kindjes zitten gelukkig warm uit de wind in de bakfiets zelf.
Het zijn prachtige sjaals! Ik zou de sjaal cadeau geven, het verhaal erbij vertellen en hopen dat meer mensen de sjaal kopen.
Voor mn reis volgend jaar als ik klaar ben op t lab. Dan komt ie denk ik goed van pas, misschien in Sri Lanka of ergens anders op deze mooie wereld.
Ik wil de sjaal gebruiken om terug te gaan naar Noord Noorwegen, maar dan in de winter om het Noorder licht te zien. Van de rendieren daar maken ze geen sjaals dus dan is het heel fijn als een yaksjaal me warm kan houden.