Winterkamperen met de camper

Het koudste weekend van februari is een uitnodiging om de camper weer voor te bereiden voor een weekend wildkamperen met de camper. We kiezen een camping uit in Zoeterwoude die ‘t jaar rond open is en parkeren de camper in de sneeuw voor twee koude nachten.

Dankzij voorbereidingen voor eerdere reizen kunnen we ons goed warm houden, met sneeuwkleding die we kochten voor winters Lapland, warme donzen slaapzakken die de vorst kunnen weren en, altijd handig, thermokleding die de warmte lekker op ons lijf houdt.

Voor de winter in een camper krijgt de auto een speciale behandeling. Voor het kamperen vervangen we het gas zodat we kunnen koken in de kou. Om de kou verder te weren nemen we een kleine verwarming op stroom mee, dat haalt de ergste kou uit de auto.

De camping ligt aan de rand van een weiland waardoor het zonnetje heerlijk de auto in kan schijnen. Zo wordt het snel aangenaam in de camper. De besneeuwde witte weilanden met de zon en heldere lucht geven buiten een prachtig beeld! We kunnen fijn genieten van winters Nederland.

‘s Ochtends worden we wakker met een bevroren auto, van de binnenzijde. Onze adem beslaat ‘s nachts op de ruiten en metalen delen van de auto en vriest daar vast. Dat maakten we ook al eens mee hoog in het Atlasgebergte in Marokko. Met de zon buiten en de kachel vanuit binnen verdwijnt de bevroren condens snel.

Het is lekker wakker worden met dat zonnetje tegen een blauwe lucht door de ramen. Het is ook lekker dat we het ‘s nachts totaal niet koud hebben gehad. Deze temperaturen kunnen we wel hebben in de camper. Het is zelfs zo comfortabel, dat naar buiten gaan niet heel erg uitnodigend is. Terwijl we juist daarom graag gaan kamperen. Dat is nog wel even een leerpuntje. Zo weten we weer wat meer en zijn we een leuke ervaring rijker. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Ondanks de kou maken we toch nog een mooie fietstocht naar Alphen aan den Rijn, dwars door de polders heen. Het is een echte winterse tocht. Met tegenwind in ons gezicht voelt het koud aan, maar het zonnetje schijnt ook lekker en met de combinatie hebben we het snel genoeg warm.

De fietspaden zijn goed begaanbaar en op de naastgelegen vaarten zien we regelmatig schaatsers die genieten van het ijs. Het draagt allemaal bij aan een mooi winters weekend.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.