Wintersport in Fins Lapland in de omgeving van Hetta

Wintersport in Fins Lapland

geschreven door Pim op

Voor wintersport in Fins Lapland in de omgeving van Hetta is genoeg gelegenheid. In Hetta zelf worden vroeg in de winter twee pistes onderhouden en verlicht om te skiën en snowboarden. Als wij erop willen is juist de lift stuk. Daarom wijken we uit naar één van de andere skipistes in de omgeving.

Wie voor een skivakantie in Lapland komt, kan het beste in Levi verblijven. Veruit het beste aanbod voor wintersport in Lapland wordt in dit wintersportdorp gegeven. Levi is aan te rijden vanuit Hetta, maar we kiezen voor de skipiste van Olos dichtbij Muonio, meer in de buurt, die we kennen van twee jaar geleden.

Skipas en wintersport materiaal huren

De skipas voor Olos kan ook gebruikt worden in Levi en ook in Pallas-Yllästunturi National Park, waar we eerder een mooie wandeling maakten. Door de valse start in Hetta zijn we pas tegen 2 uur op de piste, het meeste daglicht hebben we dan al gehad. We kiezen daarom voor een skipas voor 2 uur (€34,- p.p.) en huren daarbij ski’s en skistokken (€25,50 p.p. evt. met helm en skibril) voor onszelf. Onze medereizigers hebben zelf snowboards meegenomen op hun vlucht met KLM (€45,- enkele reis).

Wintersport in Fins Lapland

Twee ankerliftjes helpen ons naar boven, waarna we met veel plezier keer op keer kunnen afdalen. Eén piste is goed verlicht, centraal gelegen en mooi breed. Ernaast liggen een paar alternatieven die niet per sé steiler, maar door het beperkte zicht wel uitdagend zijn. Af en toe klaart het een beetje op, waardoor we de hele piste van boven tot beneden goed kunnen zien.

Tegen de tijd dat we het koud krijgen is ons tegoed op de skipassen op. We kunnen ze inleveren om de borg (€3,- per pas) terug te krijgen, of later nog gebruiken op één van de andere parken. In het restaurant bij de piste doen we ons tegoed aan bier en warme chocolademelk voor we de weg terug naar Hetta weer aanvangen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.