Wonen in een klein campertje

geschreven door Pim op

We wonen nu een groot deel van dit jaar in een klein campertje. Na nu drie maanden ervaringen opte hebben gedaan, kunnen we weer meer conclusies trekken. Eerdere problemen zijn eindelijk opgelost en we zijn tegen nieuwe knelpunten aangelopen.

De eerste maanden in Engeland en Schotland zijn goed bevallen, al kwamen we nog wat onvolkomenheden tegen in de zelfgemaakte inbouw. Ook de bagage hebben we kunnen heroverwegen. Bij de tussenstop in Nederland, voor de voortzetting van de reis naar het zuiden, laten we wat spullen achter. We hebben dan nog steeds geen idee hoe we het probleem met de lekkende bijvuldop van de watertank vlot kunnen verhelpen. Daarmee reizen we helaas door.

Er volgt een periode waarin we veel gebruik kunnen maken van huizen. Zo kunnen we genieten van wat ruimte als het weer tegenzit. In de camper staat binnen zitten ons snel tegen. De ruimte is daarvoor gewoon te beperkt. Gelukkig vinden we op weg naar Spanje voldoende goed weer, waarbij we lekker naar buiten kunnen. Na een korte doorreis parkeren we de camper op de long stay parking bij Barcelona, voor een reis naar Tenerife per vliegtuig.

Wonen in een klein campertje

Terugkomen in de camper voelt toch een beetje als thuiskomen. Twee zonnige weken op het Canarische eiland voelden daarentegen als vakantie. De reis gaat verder en we zijn snel weer gewend aan het ritme rondom de bus. We slapen weer op camperplekken en zijn ook snel weer aangepast aan het feit dat er niet altijd een toilet en douche beschikbaar zijn. Elke dag wordt weer aangevangen met het bed ombouwen tot banken en zo’n beetje elke 5 dagen moeten we drinkwater bijvullen in de tank voor onderweg.

Diverse pogingen tot noodreparatie van die tank hebben nog niets opgeleverd. Bij terugkomst uit Tenerife kijk ik met een frisse blik nog eens in de, dan droge, tank en kom bijna gelijk op een idee. Aan de binnenzijde zit de aansluiting van de slang naar de dop vastgeschroefd met een plastic ring. Door daar een stuk van een plastic (brood)zak tussen te schroeven ontstaat een waterdichte afsluiting aan de binnenzijde van de tank. Het is een noodreparatie, maar sindsdien is er geen water meer gelekt uit de tank.

Heel even werkt alles zoals het bedacht is en gaat het wonen in een klein campertje voorspoedig. Vocht is niet langer een probleem in de auto, want de grootste oorzaak is nu weggenomen. Het beetje vocht van condens krijgen we wel droog in het nog wat zonnigere zuiden. We kunnen ook weer vaker buiten koken en eten, wat ook een hoop helpt. We koken er lustig op los op het tweepits gasstelletje dat gevoed wordt door een fles die we uit Nederland hebben meegenomen.

Tot op een avond de vlam met een zachte plof dooft. Het laatste grammetje van de 6 kilogram propaangas is verbruikt. We moeten verder koken op het gasstel van onze medereizigers, de zus en zwager van Jiska. Een beter moment hadden we eigenlijk niet kunnen kiezen. Terwijl we verder reizen in Baskenland beginnen we wel alvast met wat Googlen om erachter te komen hoe we een Nederlandse gasfles ruilen in Spanje. Dat wordt een verhaal op zich.

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.