Zes dagen Vancouver Island

geschreven door Pim op

Een tikkeltje groter dan Texel, dwingt Vancouver Island keuzes af. Het eiland strekt zich uit over meer dan 400 kilometer, van het zuiden, bij Victoria, tot het uiterste en moeilijk toegankelijke noorden. We nemen zes dagen om er op ons gemak wat van te kunnen zien. Dit zijn onze zes dagen Vancouver Island.

Vanaf Tsawassen bij Vancouver varen we met BC Ferries over naar Swartz Bay, in het zuiden van Vancouver Island. Een overtocht van 1,5 uur. Vooraf boeken vereist een aanbetaling van slechts $15 (CAD), bovendien krijgen we een plekje op een boot eerder. We zien bij de oversteek geen overmatige drukte. Je kunt ook overvaren vanaf Vancouver naar Victoria op Vancouver Island.

We besluiten Victoria te passeren en, na een nachtje in Bamberton Provincial Park, door te rijden naar Tofino. Overvaren naar Nainamo was dus ook een goed idee geweest. Onderweg zien we Vancouver Island en een beer langs de weg. Verder zijn er naar gelang je interesses genoeg leuke tussenstops te maken.

Tofino ligt aan het eind van een weg die het eiland van oost naar west zo’n beetje in twee helften verdeelt. Een mooie route dus, maar met de consequentie dat bijna iedereen op dezelfde eindbestemming uitkomt. Daar hebben we wat moeite om een kampeerplekje te vinden. Uiteindelijk lukt dat bij een camping pal aan het strand, een heerlijke plek gegeven het goede weer dat we treffen. Reden te meer om te besluiten hier twee nachten te blijven.

‘s Avonds onderwerpen we Tofino aan een eerste inspectie. We proeven de sfeer en vullen onze magen met een heerlijke maaltijd onder genot van de prachtige zonsondergang bij Sea Shanty. Tofino blijkt een relaxt stadje te zijn, waar een goede surfvibe hangt. We tellen heel wat Volkswagen busjes.

De andere dag trakteren Ward en Nienke ons, na een bezoek aan het strand, op een vlucht met een watervliegtuig. Een te gekke tocht vanaf Tofino een stukje landinwaarts en terug via de kust. We kijken onze ogen uit en zien de mooiste landschappen vanuit dit bijzondere perspectief. Watervliegtuigen zijn een populair vervoermiddel in Canada, gegeven het vele water in de talloze meren goed te begrijpen. Daarom leuk om eens te proberen! We genieten na op het terras van Tuff Beans, nog een leuk tentje in Tofino.

Campbell River is onze volgende doel. Hiervoor steken we het eiland weer over en rijden we vervolgens verder naar het noorden, bijna zo ver als de weg gaat. Meer in het binnenland proberen we over meer dan 50 kilometer gravel een aantal campings, die, wellicht in verband met het weekend, aan het eind van de vrijdagmiddag allemaal vol zitten. We vallen daarom terug op ook een mooie camping dichterbij Campbell River: Parkside campground.

De camping blijkt een fijne uitvalsbasis voor een dagvullende tocht met Campbell River Whale Watching and Adventures. Pas tegen de avond komen we weer aan in de Discovery Harbour Marina. In de Walmart vinden we alles wat we nodig hebben om de avond bij de vuurplaats op de camping aangenaam te maken.

De laatste dag op Vancouver Island vangen we vroeg aan, om de boot van Nanaimo naar Horseshoe Bay om 8:30 uur te halen. Zonder reservering slagen we hier zonder moeite in door een beetje op tijd te komen (7:45 uur). Rond die laatste tijd wordt aangegeven dat de boot net iets meer dan half vol is.

Zo sluiten we zes dagen Vancouver Island af. Erg aan te bevelen als roadtrip vanuit Vancouver!

Blijf op de hoogte!

Ontvang een wekelijkse e-mail met de laatste blogberichten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

    Marian
    31 jul 2016

    Mooi verhaal, mooie tocht, mooie foto’s! Leuk, zo met zijn vieren! Xxx

Reageer of stel een vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verplicht voor reageren.

Let op: Je gebruikt een oude browser met beveiligingsrisico's waarin deze website niet goed werkt.
Gebruik Chrome of kijk op Browse Happy om een nieuwe browser te installeren.